Beroepsopleidingen

TANA verzorgt prevocational en vocational opleidingen aan jongeren van 16 jaar tot en met 25 jaar met een minimaal opleidingsniveau van tweede klas LBGO of MULO. Er zijn ook jongeren met een middelbaar opleidingsniveau op TANA.

TANA stelt jongeren in de gelegenheid tot het volgen van tweede-kans-onderwijs, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden.

De volgende opleidingen worden op Stichting TANA verzorgt:

• Automontage
  • Elektromontage
  • Crèche- Peuterschoolleidster
  • Interieurverzorgster
  • Bejaardenverzorgster
  • Horeca–kok (internationaal koken)

Stichting TANA biedt werkgarantie na het behalen van een diploma.

De opleidingen bij Stichting TANA zijn een combinatie van theorie en praktijk verzorgt door bevoegde docenten. De duur van de beroepsopleidingen is negen maanden, behalve interieurverzorging die 5 maanden duurt. De opleidingen starten op verschillende momenten doorheen het jaar. De groepsgrootte is 25 studenten.

Prevocational

Verder doorloopt elke student bij TANA het prevocational. Deze fase duurt doorgaans 10 weken, de focus ligt hier op de houding en attitude van de student. Naast kennis wordt er aandacht besteed aan het aanleren van belangrijke sociale vaardigheden. De student krijgt ook training in het omgaan met agressie. Bij een positieve beoordeling mag de student door naar het vocational.

Vocational

Deze bestaat uit twee delen:

• Basisfase van acht weken. Tijdens de basisfase krijgt de student vier dagen per week theorie en een dag praktijk op locatie.
  • Leerwerkfase van 20 weken. Bij de meeste opleidingen is dat drie dagen per week stage en twee dagen op TANA voor aanvullende theorie en feedback op de stage. De stagebegeleider bezoekt de student wekelijks op de stageplaats, tekent de opdrachten en geeft feedback.

In de Horeca heb je een mix van jongens en meisjes, het komt soms ook voor dat een enkele meisje voor automontage of elektro-montage kiest. Het gemiddeld slagingspercentage van de opleidingen is 82 %.

Bekijk onze opleidingen